RAMÓNA Ingatlanforgalmazó és Ingatlanfejlesztő Alap

A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkezni:
A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkezni:
A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkezni:
A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkezni:

Tevékenységét 2021.04.08-án kezdte meg zártkörű, zárt végű alapként. Az Alapkezelő az Alapot egy magyarországi, illetve megfelelő befektetési lehetőség megléte esetén a Külföldi célországokban található ingatlanokba forgalmazási és fejlesztési céllal fektető befektetési alapként kívánja kezelni.

Az Alap tulajdonában álló ingatlanok:

Balance Garden Lakópark - 1107 Budapest Zágrábi út 8.

Az 11.210 négyzetméteres X. kerületi telken megvalósuló 7 emelettel tervezett 320 lakásos társasház földszinten és az 1. emelet utcafronti részén különböző alapterületű, összesen 513 négyzetméteres területen szolgáltatások és irodafunkció lesz.

A lakásalapterületek méretének tervezésekor az elsődleges célcsoport, a pályakezdők és fiatal házasok igényeinek megfelelő kis alapterületű apartman lakás volt a cél. Főként a funkcionalitás és a fenntarthatóság alapján többségében kisalapterületű, 32 négyzetméteres apartman lakások kerültek tervezésre. Ennél a méretezésénél, bár kisebb számban, de idősebb nyugdíjas korosztály is potenciális vásárló lehet, amikor már szükségtelenné válik a nagyméretű ingatlan és kisebb, de könnyen kezelhető lakásba költözne.

A családok számára hasonló elrendezésű, de az igényeknek megfelelően egy vagy két hálószobával bővített 64 négyzetméter körüli lakások épülnek majd.

A lakások mindegyike erkélyes, ami biztosítja a környezettel való kapcsolat fenntartását, a reggeli kávézás, a jó idő élvezetét.

A lakópark lokációja ideális egyaránt a tömegközlekedéssel járóknak, a gépkocsi használóknak, valamint a kerékpárt és rollert igénybe vevő lakóknak. A lakók részére a mélygarázsban parkoló, kerékpár- és rollertároló és zárható tárolók is kialakításra kerülnek. Lehetőség lesz a mélygarázsban kisebb javítási, szerelési munkálatok elvégzésére is.

Az épületben mind a lakások, mind a közösségi terek tervezésekor fontos, hogy költséghatékonyan fenntartható, de jól használható terek alakuljanak ki.

Alapesetben a lakások bútorozatlanok lesznek, esetleges piaci igényeknek megfelelően a teljeskörű bútorozás is vállalható lehet. Az építkezés 2021. szeptemberében kezdődött, befejezése 2023 harmadik negyedévére tervezett.

 

Elite Park II-III. ütem - 1117 Budapest Budafoki út 185 / Barázda utca 5.

A 17.283 négyzetméteres XI. kerületi telken 464 lakás és 475 parkoló kerül megépítésre. A 9 emeletes ingatlan úgy lett megtervezésve, hogy a dél felé csökkenő tetősíkból következően az épület magassága a kilencedik emelettől a hatodikig csökken. Az ötödik emelettől azonos a szintek mérete.

Az Elite Park lakásai gondos előkészítést követően kerültek megtervezésre, a tervezők törekedtek az esztétikum, a fenntarthatóság és a funkcionalitás egységére. A lakások tervezésekor az elsődleges szempont volt az igényes, prémium minőségű lakások kialakítása, amihez a projekt környezete is hozzájárul. A több mint 700 otthont magába foglaló projekt lakás méretei minden igénynek megfelelnek, találnak maguknak megfelelő lakást az egyedülállók, a fiatal párok és a (több) gyermekes családok is. Így az egy szobástól a három hálószobás méretig minden verzió megtalálható a kínálatban.

A legfelső szinten déli tájolású penthouse lakások kerülnek kialakításra, amelyek nagy teraszukkal nem csak egyedülálló intimitást biztosítanak a lakóiknak, de páratlan panorámát a városra és a Dunára.

Az épületekben lejjebb haladva is minden lakás rendelkezik terasszal, erkéllyel, franciaerkéllyel, ami biztosítja a környezettel való kapcsolat fenntartását, a reggeli kávézás, a jó idő élvezetét. A fűtés minden helyiségben szabályozható és a többi közművel együtt, egyedileg mérhető. Lépcsőházanként két személylift szolgálja majd a lakók kényelmét.

Az épület földszintjén kertkapcsolatos lakások, zöldterület, üzlethelyiségek és tárolók kerülnek kialakításra. A pinceszinten személygépkocsik és motorok parkolására alkalmas beálló helyek találhatók.

Alapesetben a lakások teljeskörű bútorozással kerülnének értékesítésre.

A be nem épített telek-részeken parkos, zöld felületek kerülnek kialakításra, hűen a projekt „PARK" elnevezéshez. Így a Budafoki út felől 40 m széles zöld védősáv biztosítja majd a pihenni vágyó lakók kényelmét, a gyerekeket EU konform játszótér várja majd a „belső” parkban.

A lakópark lokációja ideális egyaránt a tömegközlekedéssel járóknak, a gépkocsi használóknak, valamint a kerékpárt és rollert igénybe vevő lakóknak. A lakók részére a mélygarázsban parkoló, kerékpár- és rollertároló és zárható tárolók is kialakításra kerülnek. Lehetőség lesz a mélygarázsban kisebb javítási, szerelési munkálatok elvégzésére is.

Az Elite Park épületeinek elhelyezésénél kifejezetten fontos szempont volt, hogy az épületek a lehető legnagyobb távolságban helyezkedjenek el egymástól és megmaradjon a tágas, légies térérzet. A lakásból kilépve a parkos terek valóban pihenésre alkalmasak legyenek és minden korosztály megtalálja a lakókörnyezetben a számára leginkább megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, ezáltal a lakópark több legyen egy azonos helyen élő lakóközösségnél. Az épületek közötti terek kialakításánál a „park érzés” részeként kiemelt hangsúlyt kapnak a lakóknak és a környéken élőknek nyújtott minőségi szabadidős, közösségi élményt nyújtó tevékenységek és sportolási lehetőségek:

  • A legkisebb korosztály számára EU konform (minőségi, biztonságos, modern) játszótér épül.
  • A kisiskolások részére a parkosított részen szigetszerűen elkülönített ügyességi mászó és készségfejlesztő játékok készülnek (ügyességi eszközökkel, hintákkal, csúszdákkal).
  • Kültéri sportoláshoz szükséges eszközök (fitneszgépek, tornaeszközök, street work-out) települnek
  • A burkolt területeken kerékpáros, rolleres közlekedésre kijelölt utak épülnek.
  • A pihenni vágyó idősebb lakosoknak, látogatóknak a padok, beszélgetős helyek létrejöttével közösségi tér létesül a ligetes, parkos részen.

A fejlesztés nem csak a telken belüli kivitelezésre korlátozódik, a telket körülvevő közterületek újjáépítését is magában foglalja:

  • Út- és járdaépítés valósul meg a telken belül és kívül is, beleértve gyalogos-átkelőhelyek kialakítását, valamint az utcai világítás korszerűsítését.
  • A zöldfelület növényzetét a kerttervezők különös gonddal válogatják össze, hogy a lehetőségekhez mérten minden évszakban tetszetős kert, park vegye körbe a lakóparkot, továbbá gondoskodnak a szabadtéri ivókutak és kisebb csobogók elhelyezéséről.

Elérhetőségek

Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.
Carion Center 1023 Budapest, Bécsi út 25.
Telefon: (36-1) 346 7156
Fax: (36-1) 346 7189
E-mail: